Prefectul judetului Neamt, George Lazar, a fost ranit grav, marti, intr-un accident rutier produs pe DN 15D si in urma caruia o persoana si-a pierdut viata. Purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Elena Bulgarea, a declarat ca George Lazar a fost transportat la spitalul din Roman, de unde va fi transferat la o unitate medicala din Iasi, informeaza Mediafax.

UPDATE Prefectul are un traumatism cranio-cerebral si este transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi pentru investigatii suplimentare intrucat are si leziuni la coloana vertebrala, potrivit medicilor.

Managerul Spitalului Municipal de Urgenta din Roman, Catalina Palancianu, a declarat pentru Mediafax ca la ora transmiterii acestei stiri prefectul este transportat cu o ambulanta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.

"A suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, care nu pune probleme cerebrale, fiind investigat la computer tomograf. Este stabil hemodinamic si a fost transferat la Iasi pentru investigatii suplimentare intrucat are si leziuni la coloana, dar starea sa este buna", a declarat Catalina Palancianu.

Aceasta a precizat ca la unitatea medicala din Roman au mai fost aduse doua persoane care se aflau in masina cu prefectul si care au suferit leziuni usoare, cel mai probabil nefiind necesara spitalizarea acestora.

Prefectul se afla la volanul unui autoturism Volkswagen Touareg care apartine Consiliului Judetean, iar in masina cu acesta mai era un tanar de 21 de ani, din Roman.

Purtatorul de cuvant al Politiei Neamt a precizat ca masina condusa de prefect a fost lovita de un autoturism Dacia Logan al carui sofer s-a angajat intr-o depasire neregulamentara, in conditii de carosabil umed.

In urma impactului, soferul autoturismului Dacia a murit, iar prefectul George Lazar a fost grav ranit. Tanarul aflat in masina cu prefectul a fost ranit usor.

Atat prefectul, cat si celalalt barbat au fost transportati la Spitalul Municipal de Urgenta Roman.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Neamt, Elena Bulgarea, prefectul este in stare grava si urmeaza sa fie transferat la o unitate medicala din Iasi.

Accidentul s-a produs pe Drumul National 15D, intre localitatile Horia si Dulcesti.

Prefectul judetului Neamt, George Lazar, are 33 de ani.

Conform reprezentantilor Politiei Judetene Neamt, accidentul s-a produs pe Drumul National 15D, intre localitatile Horia si Dulcesti.