Trei turisti din Bucuresti, doua femei si un barbat, au fost transportati la spital, sambata seara, dupa ce au cazut intr-o rapa de aproximativ 60 de metri, in Masivul Bucegi, ei avand diverse fracturi si contuzii si solicitand interventia salvamontistilor, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Brasov, Ciprian Aldea, jandarmii montani si salvamontistii au fost anuntati prin serviciul de urgenta 112, sambata, in jurul orei 17.00, ca trei turisti au alunecat pe o limba de gheata si au cazut intr-o rapa, in Masivul Bucegi.

Cei trei turisti, doua femei si un barbat, cu varste de peste 20 de ani, faceau parte dintr-un grup de cinci persoane si se intorceau la Cabana Malaiesti, situata la altitudinea de 1.760 metri in Masivul Bucegi.

La un moment dat, cand mai aveau circa 70 de metri pana la cabana, cei trei au alunecat pe o limba de gheata si au cazut intr-o rapa de 50-60 de metri, potrivit sursei citate.

"Ceilalti doi care au ramas pe traseu au sunat la 112 si au chemat ajutoare. O echipa formata din cinci jandarmi montani de la Rasnov si cinci salvamontisti a pornit in cautarea turistilor, iar in jurul orei 22.30 acestia au fost coborati in zona unde se afla ambulanta si au fost apoi transportati la spital. Cei tei raniti au suferit diverse contuzii si traumatise, dar nu au rani grave. Una dintre femei are o fractura la mandibula", a spus reprezentantul IJJ Brasov.

Turistii erau echipati corespunzator si nu se aflau in afara traseului sau intr-o zona interzisa, insa din cauza vizibilitatii reduse, fiind noapte, au alunecat in rapa.