Palatul de Justitie din Arad, in care isi au sediul si Tribunalul si Judecatoria, a fost evacuat, vineri dupa-amiaza, in urma unei amenintari cu bomba primita la 112, politistii izoland perimetrul in care se afla cladirea si inchizand traficul pe doua strazi din zona, relateaza Mediafax. Amenintarea s-a dovedit, ulterior, falsa.

Echipele care au intervenit in urma amenintarii cu bomba de la Arad au constatat ca a fost vorba despre o alarma falsa, in Palatul Justitiei nefiind gasit niciun dispozitiv exploziv, iar numarul de pe care s-a facut apelul la 112 ar apartine unui barbat care ar mai fi facut amenintari similare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Arad, Diana Daraban, Palatul Justitiei a fost evacuat de catre jandarmii care erau de serviciu in cladire, dupa ce la 112 a fost primit un apel prin care o voce de barbat anunta amplasarea unei bombe.

"La ora apelului, in cladire se aflau aproximativ 30 de persoane, majoritatea angajate in Palatul Justitiei, care au fost evacuate. In urma verificarilor facute de echipele de interventie, s-a constatat ca a fost vorba despre o alarma falsa", a declarat Daraban.

Surse din randul anchetatorilor afirma ca numarul de pe care s-a facut apelul la 112 a fost identificat rapid si ar apartine unui barbat care ar mai fi facut astfel de amenintari telefonice in trecut. Suspectul urmeaza sa fie gasit in vederea luarii masurilor legale impotriva sa.

Politistii au deblocat cele doua strazi inchise de langa Palatul Justitiei dupa aproximativ o ora.

"Nu au fost semnalate incidente in timpul interventiei pentru asigurarea perimetrului", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Ovidiu Liber.

Palatul de Justitie din Arad, in care isi au sediul si Tribunalul si Judecatoria, fusese evacuat, vineri dupa-amiaza, in urma unei amenintari cu bomba primita, in jurul orei 17.00, la 112, politistii izoland perimetrul in care se afla cladirea si inchizand traficul pe doua strazi din zona.