Trei persoane au murit si doua au fost ranite grav in urma unui accident rutier care a avut loc, luni, pe DN 1, intre localitatile clujene Huedin si Poieni, dupa ce un autoturism de teren a intrat pe contrasens si s-a izbit de un autocar, traficul fiind blocat pe ambele sensuri, relateaza Mediafax. Autocarul implicat in accident facea curse in strainatate, dar in momentul impactului nu transporta pasageri, in timp ce in masina de teren ar fi fost cetateni straini.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Adriana Vornicu, a declarat pentru Mediafax ca autocarul implicat in accidentul de pe DN 1 (E60) se indrepta dinspre Oradea spre Cluj-Napoca si era unul care efectua curse de persoane in strainatate, dar nu transporta pasageri in momentul accidentului.

"La bord nu se aflau decat doi soferi. Autocarul a fost avariat in partea din fata in urma impactului cu autoturismul de teren, care a intrat pe contrasens si care se deplasa dinspre Cluj-Napoca spre Oradea", a spus Vornicu.

Surse din randul anchetatorilor care investigheaza cauzele accidentului au declarat, la randul lor, ca autocarul este inmatriculat in judetul Suceava, iar autoturismul de teren in judetul Bihor.

"Se pare ca autoturismul de teren era inchiriat si avea ca pasageri mai multi cetateni straini", au spus sursele citate.

La ora transmiterii acestei stiri, traficul rutier pe DN 1, intre Huedin si Poieni, a fost reluat pe un fir, pe care circula alternativ.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Adriana Vornicu, a mai informat ca trei persoane au murit si doua au fost ranite grav.

"Din primele cercetari rezulta ca un autoturism de teren a parasit banda de circulatie intr-o curba periculoasa si a intrat pe contrasens, intrand in coliziune cu un autocar. Toate victimele au fost pasageri ai masinii de teren, ranitii fiind transportati la spital. Circulatia rutiera este intrerupta pe ambele sensuri de deplasare, in zona accidentului", declarase anterior Vornicu.