Gheorghe Predut, fost presedinte al PD Covasna, a depus o plangere la Politie in care afirma ca in noaptea de Revelion a fost agresat fizic si verbal de un grup de tineri pe o strada din centrul municipiului Sfantu Gheorghe, pe motiv ca nu cunoaste limba maghiara, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin a declarat vineri ca incidentul s-ar fi petrecut in jurul orei 4,30 dimineata, cand acesta se intorcea de la petrecerea de Revelion. Nicoleta Marin a mai spus ca, potrivit plangerii, Predut ar fi fost agresat pentru ca nu cunoaste limba maghiara.

"Dispeceratul IJP Covasna a primit un apel la numarul de urgenta 112 de la un barbat care a anuntat ca fost agresat pe strada Kriza Janos. El sustine ca se deplasa singur spre casa in momentul in care a fost oprit de un grup de cinci-sase tineri. Potrivit plangerii, acestia l-ar fi intrebat ceva in limba maghiara si l-ar fi lovit dupa ce le-a spus ca nu cunoaste limba. Barbatul a fost transportat cu Ambulanta la Spitalul Judetean, unde i s-au acordat ingrijirile medicale", a declarat Nicoleta Marin, care a mai mentionat ca Politia continua cercetarile pentru identificarea persoanelor reclamate.

Gheorghe Predut sustine ca tinerii care l-au agresat aveau in jur de 20 de ani si ca in urma loviturilor primite s-a ales cu o coasta rupta.

Predut a fost lider al Partidului Democrat Covasna intre anii 1994-2001.