Un politist in varsta de 43 de ani, din Braila, a fost impuscat mortal, sambata, de catre un alt agent, in timpul unei partide de vanatoare autorizate, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Braila, Jenel Sogor, precizand ca a fost vorba despre un accident, relateaza Mediafax. Parchetul Tribunalului Braila a inceput audierea persoanelor care au participat la partida de vanatoare.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc in jurul orei 10.30, la o vanatoare autorizata de mistreti, organizata pe fondul de vanatoare din comuna Maxineni.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Braila a precizat ca la partida de vanatoare au participat 24 de persoane, membri ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Braila.

El a afirmat ca in timpul partidei un vanator in varsta de 36 de ani a impuscat in cap, accidental, un alt vanator, in varsta de 43 de ani, care a murit pe loc.

Jenel Sogor a mai spus ca ambii vanatori sunt politisti la Biroul Arme si Explozivi din cadrul Politiei Judetene Braila, iar barbatul impuscat era agent-sef la acest serviciu, cei doi fiind membri ai AJVPS si aflandu-se in timpul liber.

Conform sursei citate, in acest caz se fac cercetari pentru ucidere din culpa, ancheta fiind coordonata de un procuror criminalist.

Purtatorul de cuvant al Politiei Braila a precizat ca barbatul impuscat lucra in Politie din anul 1995.

UPDATE: Participantii la partida de vanatoare, audiati

Toate persoanele care au participat la partida de vanatoare sunt audiate, sambata seara, la Parchetul Tribunalului Braila, in acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Prim-procurorul adjunct Fanel Mihalcea de la Parchetul Tribunalului Braila a declarat pentru Mediafax ca la ora transmiterii acestei stiri toate persoanele care au participat la partida de vanatoare sunt audiate la sediul Parchetului.

"Procurorul de caz s-a deplasat cu o echipa la fata locului si s-au facut cercetari specifice in astfel de situatii. In acest moment, la sediul Parchetului au inceput audierile in acest caz. Sunt audiate persoanele care au participat la aceasta partida de vanatore", a declarat Mihalcea.