Traficul rutier pe DN1 Brasov - Ploiesti se desfasoara in coloana intre Predeal si Busteni, pe sensul de coborare, informeaza un comunicat al Centrului Infotrafic din cadrul Politiei Romane, citat de Agerpres.

Politistii le recomanda soferilor care intentioneaza sa se deplaseze dinspre Brasov catre Ploiesti sa utilizeze DN1A Sacele-Cheia.

Centrul Infotrafic informeaza ca nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia rutiera intrerupta din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere.

In numeroase zone din tara se semnaleaza insa ceata densa. Fenomenul este prezent pe autostrazile A2 Bucuresti-Constanta si A3 Bucuresti-Ploiesti, in municipiul Bucuresti si in numeroase judete din tara: Dolj, Olt, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Prahova, Dambovita, Arges.

Pentru evitarea accidentelor, politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa ruleze cu viteza adaptata, sa nu se angajeze in depasiri riscante si, avand in vedere ca temperaturile sunt scazute in majoritatea zonelor, sa reduca viteza pe portiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

Sectiile regionale de politie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar si nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale inchise, precizeaza sursa citata.