Un microbuz in care se aflau 16 minori si patru adulti, precum si un autoturism condus de un sofer din Dolj ramase inzapezite, duminica seara, pe DN67C Transalpina, intr-o zona inchisa circulatiei pe timp de iarna, au fost tractate de un ARO al Jandarmeriei si o masina a Societatii de Drumuri Judetene Alba pana intr-un sector de drum deschis traficului si deszapezit, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Alba, subcomisar Luminita Prodan, a declarat ca soferii celor doua vehicule vor fi sanctionati pentru nerespectarea restrictiei de a circula pe un sector de drum inchis pe timp de iarna, semnalate corespunzator prin indicatoare rutiere, cu amenda intre 6 si 8 puncte, ceea ce echivaleaza cu o suma cuprinsa intre 480 si 640 de lei. De asemenea, soferii se vor alege si cu permisul de conducere suspendat pentru o perioada de 60 de zile.

In microbuz se aflau 16 minori si patru adulti, din Arges, care mergeau in cantonament in statiunea Ranca. Soferul autoturismului venea de la Cluj Napoca si intentiona sa ajunga in Craiova, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, maior Cosmin Jurcovet.

Un echipaj al Postului Montan Sugag, format din trei jandarmi, a actionat pentru salvarea celor 21 de persoane. Copiii si adultii nu au prezentat probleme de sanatate, iar masinile nu au fost avariate, urmand sa-si continue traseul, a mentionat acesta. Transalpina este inchisa pe timp de iarna aproape pe toata lungimea. Drumul face legatura intre Transilvania si Oltenia, de la Sebes, judetul Alba, pana la Bengesti, judetul Gorj.

Pana in prezent, drumul, lung de 148 de kilometri, a fost asfaltat pe cea mai mare parte, dar nu au fost finalizate lucrarile de reabilitare.

Transalpina strabate o zona cu un potential turistic deosebit. Soseaua ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pe Varful Papusa, si are o lungime de 148 de kilometri, proiectul de modernizare depasind in dimensiuni, dificultate de executie si pret Transfagarasanul.

Se pare ca drumul a fost construit in timpul romanilor, avand o importanta strategica, si a fost modernizat in perioada interbelica, in timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscut si ca "Drumul Regelui".