Doua sedii ale Administratiei Finantelor Publice din Ploiesti au fost evacuate, miercuri dimineata, dupa ce o persoana a anuntat amplasarea a doua bombe, anunta Mediafax. Potrivit reprezentantilor Politiei Prahova, un barbat a sunat, miercuri dimineata, la 112 si a anuntat ca au fost amplasate doua dispozitive explozive in imobilele in care functioneaza Directia Generala a Finantelor Publice, situata pe strada Aurel Vlaicu din Ploiesti si Serviciul Local de Finante Publice Ploiesti, aflat pe Bulevardul Independentei.

Conform sursei citate, angajatii celor doua institutii, precum si toate persoanele care se aflau la ghisee au fost evacuate. De asemenea, circulatia pe cele doua strazi a fost oprita.

La fata locului se afla mai multe echipeje ale Politiei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care fac verificari in cele doua sedii.

Cladirea Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, situata in centrul Ploiestiului, pe strada Aurel Vlaicu, este un imobil inaugurat dupa 1989, cu mai multe etaje, amplasat in apropierea mai multor institutii publice. Astfel, in aceeasi zona se afla unul dintre cele mai mari licee din Ploiesti, Colegiul National Mihai Viteazu, dar si sediul Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti , un hotel, precum si o cladire in care isi au sediile mai multe firme.

Serviciul Public de Finante Locale Ploiesti, situat pe bulevardul Independentei, functioneaza intr-o cladire mai mica, cu doua etaje, situata intr-o zona cu multe imobile monument-istoric, pe una dintre cele mai circulate artere rutiere din municipiul Ploiesti, care face legatura intre Gara de Sud si centrul orasului.

In ambele cladiri lucreaza cateva sute de persoane.