Cea mai scazuta temperatura a sezonului la nivel national s-a inregistrat marti dimineata la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 14 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Targu Mures, Pal Emeric, a declarat pentru Agerpres ca aceasta valoare, de minus 14 grade Celsius, s-a inregistrat la rasaritul Soarelui, dupa ce toata noaptea a fost foarte frig.

Este pentru a treia oara in ultima saptamana cand la Miercurea Ciuc se inregistreaza cea mai scazuta temperatura a sezonului la nivel national.

O dimineata friguroasa a fost si in celelalte localitati harghitene unde se fac masuratori meteorologice. La Toplita, Joseni si Bucin s-au inregistrat minus 12 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul a aratat minus 8 grade Celsius. Cel mai mare strat de zapada a fost masurat la Bucin si este de 12 cm.

Meteorologul Pal Emeric a spus ca, potrivit prognozei, miercuri dimineata temperaturile vor fi si mai scazute. Deocamdata, Serviciul Judetean de Ambulanta Harghita nu a fost solicitat pentru cazuri de degeraturi sau hipotermie.

Minima absoluta a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, a fost de minus 33 grade Celsius si s-a inregistrat in anul 1998, iar cea mai ridicata temperatura din ultima luna a anului s-a consemnat in anul 1989 cand au fost 16,8 grade Celsius.