Aproape 600 de accidente, in care au murit 159 de persoane, au fost produse, in acest an, de soferi cu varsta peste 70 de ani, potrivit informatiilor transmise de Directia Politiei Rutiere, la solicitarea agentiei Mediafax.

Directia Politiei Rutiere arata ca in primele zece luni ale acestui an, la nivel national au avut loc 599 de accidente rutiere in care au fost implicati soferi in varsta de peste 70 de ani. Numarul accidentelor de acest gen a fost mai mic cu 60 fata de perioada similara a anului trecut, cand au avut loc 650 de astfel de accidente.

In cele 599 de accidente au murit 159 de persoane si alte 477 au fost ranite, conform statisticilor Directiei Rutiere.

Reprezentantii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) au precizat ca in baza de date a institutiei figureaza peste 31.500 de soferi cu varsta peste 80 de ani.

Acestia au mentionat ca "este posibil ca in aceasta cifra sa se regaseasca si detinatori care sunt decedati, dar permisul nu a fost predat de catre urmasi pentru a fi anulat de catre serviciul politiei rutiere pe raza catuia a domiciliat titularul".