Anamaria Prodan este audiata, vineri dupa-amiaza, la sediul IPJ Gorj, in acelasi dosar in care Marin Condescu, presedintele CA al Pandurii Targu Jiu, este cercetat pentru delapidare, fals in inscrisuri, uz de fals si spalare de bani. Potrivit Impact de Gorj, Anamaria Prodan era asteptata la politie inca de luni, pentru a da explicatii in legatura cu transferul jucatorului Alexandru Vlad.

In cursul primaverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finantator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentantii CEO au cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.

In 22 octombrie, Marin Condescu declara ca DNA a dat neinceperea urmaririi penale in cazul sau, in dosarul care viza un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, in 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinati tichetelor de masa ale minerilor. Condescu arata ca a primit o informare oficiala de la DNA, in care se mentiona ca procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul sau si al altor doi fosti directori de la fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, invinuiti in dosar.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan si fostul director economic Daniel Olaru erau acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi in derularea unui contract de cesiune de creante incheiat intre SNLO, Pandurii Targu Jiu si Edenred SRL, o firma care livra tichete de masa minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu. Condescu a fost audiat in acest dosar, in luna iulie, dupa ce politisti si comisari de la Garda Financiara au facut perchezitii la sediul clubului de fotbal.

Avocatul lui Condescu preciza ca la acest dosar a fost anexata si plangerea care vizeaza modul in care Marin Condescu ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, in primavara lui 2012.

In 7 octombrie, politistii au facut din nou perchezitii la Clubul Pandurii si la locuinta din Targu Jiu a lui Marin Condescu, precum si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, in baza unor noi plangeri depuse de conducerea CE Oltenia impotriva acestuia, presedintele CA de la Pandurii declarand ca nu exista probleme de legalitate in folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Surse judiciare declarau ca perchezitiile au avut loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro), bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

In urma perchezitiilor, de la sediul clubului sportiv au fost ridicate mai multe documente si doua unitati de calculator.

Ulterior, Condescu declara ca, in total, a facut credite, in ultimii ani, in valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa in momente financiare dificile, creditele fiind obtinute prin gajarea la banca a proprietatilor sale, precum si ale unor sponsori care finanteaza clubul.