Un TIR incarcat cu 170 de porci s-a rasturnat, joi, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, la intrarea in Pitesti, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a intrat in balans, 30 de animale cazand pe marginea drumului, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Autostrazi, soferul TIR-ului, care plecase din judetul Olt si trebuia sa ajunga la Stefanesti, in Arges, a pierdut controlul volanului intr-o curba, iar autovehiculul a intrat in balans, dupa care s-a rasturnat.

In urma impactului, rezervorul TIR-ului s-a spart si a luat foc, iar 30 de porci au cazut pe marginea drumului.

La fata locului s-au deplasat pompierii militari care au intervenit pentru stingerea focului, dar si pentru indepartarea porcilor de pe carosabil.

"S-au luat masuri pentru evacuarea a 12 porci, alte animale erau intr-un canal de langa sosea. A fost stins si incendiul care se manifesta la camion, rezervorul cu motorina s-a spart si au fost luate masuri de prevenire. In masina erau 170 de porci, transportul venea din Olt si se indrepta spre Stefanesti-Arges, aici langa Pitesti, acum situatia este sub control", a declarat Nicusor Prunescu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges.

Ulterior, beneficiarul transportului a chemat cativa angajati pentru a scoate toti porcii din TIR-ul rasturnat. De asemenea, Reprezentantii firmei beneficiare vor evalua pagubele, primele date aratand ca sunt cativa porci morti.

Soferul autovehiculului a fost transportat la spital, cu rani la maini, picioare si gat.

"Soferul camionului cu porci nu a adaptat viteza intr-o curba deosebit de periciuloasa, noi am blocat accesul pe breteaua autostrazii si porcii nu au iesit in sosea, ci in santul de langa. Sunt pagube materiale, camionul e avariat, iar soferul ranit a fost transportat cu o salvare la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti", a declarat Petrisor Tzufa de la Politia A1.