Un cargou sub pavilion Panama incarcat cu peste 3.000 de tone de porumb a esuat duminica pe canalul Sulina, din cauza blocarii carmei, potrivit unui comunicat de presa al Capitaniei Portului Tulcea, citat de Agerpres.

Evenimentul a fost inregistrat duminica dimineata, atunci cand vasul Feyza, incarcat cu 3.149 de tone de porumb, se deplasa spre iesirea in Marea Neagra.

In urma incidentului nu s-au inregistrat victime, avarii la corpul navei sau poluarea Dunarii.

"Din declaratiile comandantului si ale pilotului navei a rezultat faptul ca esuarea s-a produs ca urmare a blocarii carmei la tribord", se arata in comunicatul de presa semnat de seful Capitaniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Iulian Ichim.

La aproape trei ore de la esuare, nava a fost remorcata in apropiere de mila marina 23 cu ajutorul remorcherului Galati 3 al Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos Galati.

Potrivit autoritatilor navale, defectiunea urmeaza sa fie remediata si ulterior acesta va putea sa-si continue drumul spre Italia.

Nava esuata a fost construita in anul 1982, are un deplasament de aproape 3.000 de tone, o lungime de 83,6 metri si o latime de 13,5 metri.