Magistratii Curtii de Apel Craiova au decis, vineri, sa mareasca pedeapsa pentru Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, data de Tribunalul Olt, de la sapte ani si sase luni la 10 ani de inchisoare, transmite Agerpres. Sentinta nu este definitiva, Bercea Mondial avand posibilitatea de a face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost condamnat, anul trecut, de magistratii Tribunalului Olt, la inchisoare, cu executare, pe o perioada de 7 ani si jumatate, alaturi de fiul saul, Florin Anghel, zis Ambasador, si sotia sa, Fanica Anghel, in dosarul de tentativa de omor calificat, dupa ce in 2011 si-a injunghiat unul dintre nepoti.

Bercea se afla in arest din 20 februarie 2011, pentru injunghierea unuia dintre nepotii sai.

El a cerut de zeci de ori sa fie cercetat in libertate, invocand ori chestiuni de procedura, ori probleme medicale, sapte dintre solicitarile sale de a fi pus in libertate fiind admise de Tribunalul Olt si ulterior respinse de instanta superioara, Curtea de Apel Craiova. Sandu Anghel nu a fost niciodata pus in libertate pe timpul desfasurarii procesului.