Echipele de pirotehnisti ale Politiei Prahova au intervenit, vineri dupa-amiaza, pentru detonarea unei valize suspecte lasata langa vitrina unei banci din Ploiesti, in urma detonarii constatand ca valiza era plina cu hartii si identificand un suspect minor care ar fi lasat-o acolo, relateaza Mediafax.

Echipele de pirotehnisti ale Politiei Prahova au fost alertate, vineri dupa-amiaza, dupa ce, langa vitrina unei banci situate pe Bulevardul Republicii, in apropiere de centrul Ploiestiului, a fost observata o valiza abandonata, considerata suspecta, au declarat reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Prahova.

Conform procedurii specifice intr-un astfel de caz, pirotehnistii au izolat zona si detonat valiza, constatand ca aceasta continea hartii.

In urma operatiunii, unul dintre geamurile care compun fatada sediului bancii a fost spart.

Reprezentantii Politiei Prahova au afirmat ca cei de la banca si-au asumat "eventualele neplaceri" produse de actiunea pirotehnistilor si ca refacerea vitrinei va fi suportata de banca.

In acest caz a fost deschisa o ancheta, iar n urma primelor verificari politistii au identificat un baiat, minor, care este suspectat ca a lasat valiza langa vitrina bancii pentru a face o gluma. la ora transmiterii acestei stiri baiatul se afla la audieri, la sediul Politiei.