STIRE ACTUALIZATA Circulatia feroviara intre Brasov si Predeal a fost reluata, incepand cu ora 19:00, dar traficul feroviar pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila se desfasoara in continuare in conditii de ploi abundente, ninsoare si vant puternic, a anuntat Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA, potrivit Agerpres.

"Circulatia feroviara intre Brasov si Predeal a fost reluata, incepand cu ora 19.00, dupa ce echipele feroviare au intervenit pentru taierea si indepartarea celor noua copaci cazuti pe linia de contact si in gabaritul caii ferate, intre statiile Darste - Timisu de Sus - Predeal (firul I). Sapte trenuri de calatori care au stationat in garile Brasov si Predeal si-au reluat circulatia in conditii de siguranta, intarzierile totale inregistrate de acestea fiind de 1.100 de minute", se arata intr-un comunicat al CFR.

In prima parte a acestei zile, echipele feroviare au intervenit si pentru indepartarea copacilor cazuti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in gabaritul caii ferate intre statiile Crivina - Peris, Chiajna - Gradinari si la intrare in statia Gradinari.

Traficul feroviar pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila se desfasoara in continuare in conditii de ploi abundente, ninsoare si vant puternic.

CFR anunta marti la amiaza ca circulatia feroviara intre Brasov si Predeal era inchisa pentru eliberarea gabaritului caii ferate de copacii cazuti intre statiile Darste - Timisu de Sus (firul II) si Timisu de Sus - Predeal (firul II, firul I fiind inchis pentru lucrari de reabilitare).

Echipele feroviare aflate la fata locului au intervenit cu drezine pantograf pentru taierea copacilor cazuti pe intervalul de statii Darste - Timisu de Sus - Predeal (firul II). Trenul IR 1645 care circula in relatia Bucuresti Nord - Tg Mures stationa in gara Predeal de la ora 13:25, urmand sa-si reia circulatia dupa indepartarea copacilor cazuti pe calea ferata, se arata intr-un comunicat de presa al CFR.

Pana la reluarea circulatiei in conditii normale de trafic, pe intervalul de statii Darste - Timisu de Sus - Predeal (firul I), trenurile aflate in grafic au stationat in garile de pe traseu, acestea urmand sa inregistreze intarzieri la sosirea in statiile de destinatie.

In prima parte a acestei zile, echipele de interventie au indepartat copacii cazuti in gabaritul caii ferate la intrare in statia Gradinari si intre statiile Crivina - Peris si Chiajna - Gradinari.

Traficul feroviar pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila se desfasoara in conditii de ploi abundente, ninsoare si vant puternic.