Circulatia pe DN 7C Transfagarasan este blocata, sambata, pe tronsonul cuprins intre refugiul salvamont Cota 2000 si tunelul de la Balea Lac, din cauza zapezii depuse pe carosabil, mai multe autoturisme aflate in zona neputand sa-si continue deplasarea.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges citati de Agerpres, mai multi turisti care intentionau sa ajunga la Balea Lac, in judetul Sibiu, au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

"Este prima situatie de acest gen inregistrata in acest sezon. Practic autoturismele nu sunt blocate, dar nu-si pot continua drumul catre destinatia dorita, nefiind echipate pentru circulatia in conditii de iarna", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, capitanul Madalina Epure.

Pentru curatarea carosabilului a fost solicitata interventia unui utilaj de la Districtul Drumuri Nationale Piscu Negru.

Centrul Infotrafic preciza, in jurul orei 12.30, ca pe Transfagarasan (DN7C), intre Arefu (jud. Arges) si Cartisoara (jud. Sibiu) se circula in conditii de iarna, pe carosabil existand un strat subtire de zapada.

"Pentru un trafic fluent si sigur, recomandam conducatorilor auto sa circule cu viteza moderata, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa nu bruscheze comenzile autovehiculului, sa mareasca distanta in mers intre vehicule si, atunci cand ruleaza pe suprafete alunecoase, sa foloseasca mai ales frana de motor", recomanda politia.