Politistii bucuresteni au retinut luni seara, in zona Universitatii Bioterra, un barbat care este suspectat ca a violat o jurnalista in urma cu o saptamana, au precizat pentru AGERPRES oficiali din Politia Capitalei.

Potrivit surselor citate, secretara facultatii a depus si ea plangere ca ar fi fost violata de acelasi individ, pe care l-a recunoscut atunci cand politia i-a pus fata in fata.

Mai mult, oamenii legii au efectuat si perchezitii la domiciliul individului, unde au gasit hainele cu care era imbracat in ziua cand a abuzat de jurnalista de la un post de radio, in apropiere de Lacul Floreasca.

Criminalistii au realizat testul ADN si acesta a iesit pozitiv, de unde rezulta ca principalul suspect este chiar autorul faptelor.

O jurnalista de la un post de radio a reclamat la 112, in urma cu o saptamana, ca a fost obligata de un individ sa intretina raporturi sexuale pe malul Lacului Floreasca.

Victima a sunat la Politie la ora 17,00 si a reclamat ca in jurul orei 16,00, in timp ce se afla in zona Perla din cartierul Dorobanti, a fost acostata de un barbat necunoscut, care a obligat-o sa mearga pe malul Lacului Floreasca. Acolo ar fi amenintat-o cu un cutit pentru a o determina sa intretina raporturi sexuale cu el.

Anchetatorii au avut la dispozitie si imagini inregistrate de camerele de luat vederi din zona.

Violatorul jurnalistei a mai fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru talharie si viol si fusese eliberat conditionat in iulie

Barbatul acuzat de viol a fost condamnat in 2006 la 11 ani de inchisoare pentru talharie si viol, fiind eliberat din penitenciar la inceputul lunii iulie, potrivit agentiei Mediafax.

In acest an, Mogoseanu a cerut liberarea conditionata, solicitarea fiind admisa de Judecatoria Gaesti la 27 iunie. Mogoseanu a fost eliberat din Penitenciarul Gaesti pe 2 iulie.

Barbatul fusese incarcerat din 2005 si ar fi trebuit sa fie pus in libertate de drept in 2016, respectiv dupa ce ar fi executat integral pedeapsa de 11 ani de inchisoare. El a cerut liberarea conditionata dupa ce a executat doua treimi de pedeapsa, instanta constatand ca a indeplinit toate conditiile.

"Atrage atentia condamnatului asupra dispozitiilor privind efectele liberarii conditionate, in sensul ca, daca in intervalul de timp de la liberare si pana la implinirea duratei pedepsei condamnatul savarseste din nou o infractiune, se poate dispune revocarea liberarii conditionate, caz in care pedeapsa stabilita pentru infractiunea savarsita ulterior si restul de pedeapsa ramas de executat din pedeapsa anterioara se contopesc, putandu-se aplica un spor pana la 5 ani", se arata in decizia instantei Judecatoriei Gaesti.

Barbatul, in varsta de 32 de, nu are ocupatie