Noua persoane au murit, iar alte doua au fost ranite grav, duminica dupa-amiaza, dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferata de la marginea municipiului Iasi, transmite Mediafax.

UPDATE 3: Cele doua persoane ranite in accidentul produs in apropiere de Iasi la trecerea de cale ferata - un baiat de 13 ani si un barbat de 35 de ani - au decedat la spital. Astfel, numarul persoanelor decedate a crescut de la 9 la 11.

Purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru Agerpres ca, in cursul serii, cei doi raniti care supravietuisera accidentului au decedat la spital, din cauza traumatismelor suferite.

UPDATE 2:Ziarul de Iasi relateaza ca autoturismul circula in spatele unui microbuz in care se aflau niste cunostinte de-ale lor. Cu totii mergeau sa culeaga via. Microbuzul a trecut linia ferata, iar autoturismul din spate a incercat sa traverseze in viteza, fiind lovit si tarat de tren aproximativ 600 metri.

Potrivit publicatiei iesene, opt persoane au murit pe loc, intre care si un copil de 3 ani, o persoana a fost resuscitata, dar a murit ulterior, iar doua persoane, un copil si un barbat, sunt in stare foarte grava la spital. Copilul de 14 ani a fost preluat de elicopterul SMURD si transportat la Spitalul "Sfanta Maria", iar barbatul este in coma, cu multiple leziuni toracice, la Spitalul "Sfantul Spiridon".

UPDATE 1: Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Alexandru Chelaru, in autoturismul lovit de tren se aflau 11 persoane, iar in urma impactului noua dintre acestea au murit, iar alte doua au fost ranite grav.

Cele doua persoane ranite, intre care un copil de 14 ani, au fost transportate la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Conform sursei citate, autoturismul a fost lovit in plin si tarat pe o distanta de cateva sute de metri de trenul Regiotrans care circula pe ruta Iasi-Dorohoi.

Autoturismul in care se aflau cei 11 este un Volkswagen Sharan si are o capacitate de sapte locuri.

Potrivit anchetatorilor, cele 11 persoane veneau din localitatea ieseana Domnita, comuna Tibana.

Initial, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi anuntau ca in autoturismul respectiv se aflau sase persoane, iar in urma accidentului patru dintre acestea au murit, iar doua au fost ranite.

Primele cercetari ale politistilor arata ca soferul autotusrimului nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferata respectiva. Trecerea este semnalizata cu Crucea Sfantului Andrei.

***

Un alt accident feroviar grav a avut loc in judetul Iasi in august 2009, cand un microbuz al firmei Valcris Trans SRL Iasi, care transporta 16 pasageri pe ruta Scanteia-Iasi, a fost lovit in plin pe o trecere de cale ferata, de trenul accelerat Iasi-Brasov.

In urma accidentului, 14 persoane, intre care si soferul, au decedat, iar alte doua persoane au fost ranite.

Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Iasi, accidentul s-a produs din cauza soferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase si indicatoarele de la trecerea de cale ferata. Microbuzul a fost lovit in plin si a ramas lipit de locomotiva, fiind tarat pe o distanta de aproximativ 500 de metri.