Vasile Botezatu, un recidivist in varsta de 25 de ani, este principalul suspect in cazul crimei comise impotriva actorului Constantin Ghenescu. Potrivit anchetatorilor, acesta a recunoscut ca si-a ucis victima in scopul jafului, relateaza Agerpres.

Botezatu a marturisit ca stia de la matusa lui, femeie de serviciu in blocul in care locuia actorul, ca acesta nu inchide usa locuintei. In urma cu o saptamana, l-a urmarit pe acesta dupa ce si-a ridicat pensia de la un bancomat, a intrat in apartament si pentru ca s-a impotrivit l-a lovit de mai multe ori cu un cutit in zona gatului. Apoi a furat banii si s-a dus acasa, unde si-a anuntat rudele ca a omorat pe cineva si se va ascunde. Din ziua comiterii crimei, Botezatu a disparut de la domiciliu si a fost gasit de politisti cand, se pare, incerca sa se sinucida.

Criminalul a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat, duminica, in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru omor deosebit de grav. Pentru fapta sa, individul risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Vasile Botezatu a mai fost condamnat pentru furturi si talharii.

Politistii ancheteaza si rudele acestuia pentru a vedea daca au tainuit crima.

Constantin Ghenescu a absolvit in 1969 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamt. A debutat in "Cronica personala a lui Laonic" de Paul Chitic, regia Magda Bordeianu, spectacol cu premiera pe 22 august 1969, in care a interpretat personajul Iraclie. Lordul Lovell din "Rafuiala" de Ph. Messinger, Josef K. din "Procesul" de S. Berkoff, Rica Venturiano, Cracanel sunt doar cateva dintre rolurile memorabile cu care a bucurat publicul Teatrului Tineretului.

In anul 1997 s-a transferat la Teatrul "Bulandra" din Bucuresti, continuand sa aiba colaborari la Teatrul Tineretului si in anii urmatori.