Un detinut de la Penitenciarul Margineni, in varsta de 27 de ani, arestat pentru furt calificat, s-a spanzurat joi, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Alexandra Costache.

"Persoana privata de libertate s-a sinucis prin spanzurare in penitenciar, in grupul sanitar al camerei de detinere", a precizat Alexandra Costache, potrivit Agerpres.

Personalul medical de serviciu a intervenit de urgenta si a demarat procedurile de resuscitare. Incidentul a fost anuntat la Serviciul de Urgenta 112, la fata locului sosind o autospeciala de la Serviciul de Ambulanta Dambovita. Cadrele medicale au continuat manevrele de resuscitare, insa detinutul nu a mai putut fi salvat.

"Au fost informate autoritatile competente, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Moreni, judecatorul delegat pentru executarea pedepselor si Administratia Nationala a Penitenciarelor. De asemenea, a fost informata familia persoanei condamnate. Persoana privata de libertate nu figura in evidentele penitenciarului cu afectiuni psihice, iar in urma evaluarilor psihologice si sociale periodice nu au fost identificate vulnerabilitati deosebite care sa indice riscul de suicid", a spus Alexandra Costache.