Centrul Infotrafic al Inspectoratul General al Poliţiei Române avertizeaza ca in a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica mai ales pe autostrada A2 Constanţa - Bucureşti şi pe DN1 Braşov - Bucureşti. Pe DN39 Mangalia - Constanţa se va circula în condiţii de aglomeraţie în zona Eforie - Agigea.

Ţinând cont de faptul că pe DN1 Bucureşti - Braşov aproape zilnic, în această lună, s-au format coloane de maşini pe raza staţiunilor montane prahovene şi în zona lucrărilor de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti (unde sunt închise cele două benzi de circulaţie aferente sensului de mers Bucureşti - Braşov, între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri, pe porţiunea respectivă circulându-se pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, pe câte o bandă, în ambele direcţii), este de aşteptat ca astăzi, în aceste zone, traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de aglomeraţie pe sensul de mers către Bucureşti, chiar înainte de ora 11:00.

Li se recomanda conducătorilor auto care pornesc din Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, Centura de Est a municipiului Ploieşti, autostrada A3 Ploieşti - Bucureşti.

Un echipaj de poliţie rutieră va acţiona astăzi în zona Dârste (judeţul Braşov) şi va aplica măsura de deviere a autovehiculelor pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în momentul în care circulaţia pe Valea Prahovei se va îngreuna.

De asemenea, nu va mai fi permis accesul către DN1 dinspre Râşnov, pe DN73A Râşnov - Predeal. Conducătorii auto se vor putea îndrepta către Bucureşti pe următoarele rute:

- DN73 Râşnov - Braşov, DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti;

- DN73 Râşnov - Piteşti, A1 Piteşti - Bucureşti;

- DN73 Râşnov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Stoeneşti - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti.

Pe Autostrada Soarelui este puţin probabil să apară probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei, exceptând cazul în care se vor produce accidente rutiere.

Pe DN39 se va circula în coloană din zona Eforie până la intrarea pe autostrada A4 (varianta de ocolire a municipiului Constanţa). Acest tronson poate fi evitat folosind ruta ocolitoare DJ383 Eforie-Nord - Techirghiol, DN38 Techirghiol - Topraisar, DJ391 Topraisar - Mereni, DJ308 Mereni - Lanurile - Ciocârlia de Sus, DJ381 Ciocârlia de Sus - A2 (nod rutier Medgidia-Valea Dacilor). Există şi o rută ocolitoare care porneşte din localitatea 23 August şi ajunge în Topraisar: DJ394 23 August - Pecineaga, DJ392 Pecineaga - Topraisar.

Şi la Sebeş, în judeţul Alba, este posibil să se formeze coloane de autovehicule pe DN1/DN7, pentru că în zona centrală se sărbătoresc "Zilele Municipiului Sebeş", iar traficul rutier de pe sensul de mers Sibiu - Orăştie a fost deviat pe străzile Vânători, Gării, Dorobanţi, Aviator Olteanu şi valea Frumoasei.

Politia aminteste că până la data de 30 septembrie 2013, la solicitarea autorităţilor bulgare, în scopul fluidizării traficului turistic în sezonul estival, pe podul Calafat - Vidin a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 12 tone şi mai mult de două axe, în zilele de vineri, în intervalul orar 16:00 - 20:00, iar duminica între orele 14:00 şi 22:00.

De asemenea, autorităţile bulgare au solicitat restricţionarea circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 20 de tone în zona de frontieră Calafat - Vidin în zilele caniculare, când temperatura aerului depăşeşte 35°C.

Reamintim că în perioada 15 iunie - 15 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală, se instituie restricţii de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E), în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţiile se aplică astfel:

• Sâmbăta şi duminica, între orele 06.00 și 22.00: DN1(E60) Cluj-Napoca – Oradea; DN2(E85) Săbăoani – Suceava – Siret; DN7(E81) Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem; DN7(E68) Ilia – Arad; DN39(E87) Agigea – Mangalia;

• Vinerea, între orele 12.00 și 24.00, sâmbăta, între orele 06.00 și 20.00 şi duminica între orele 06.00 și 24.00: A2(E81) Bucureşti – Cernavodă; DN22C(E81) Cernavodă – Murfatlar; DN3(E81) Murfatlar – Constanţa.

Se menţin restricţiile pentru DN1(E60) Ploieşti – Braşov şi pentru DN1(E60) Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti, sâmbăta şi duminica, între orele 6.00 şi 22.00 (în cazul acestui ultim tronson restricţia este valabilă şi pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone).