Un barbat din comuna Balanesti, judetul Neamt, si-a decapitat fiul in varsta de 4 ani cu drujba dupa care s-a sinucis folosind aceeasi metoda, potrivit Agerpres. Scena de groaza s-a produs in fata mamei copilului, care a suferit un atac de panica si a fost luata de Ambulanta. Potrivit politistilor, tatal a apelat la acest gest fiindca femeia care lucra in Italia ar fi vrut sa divorteze si sa ia copilul cu ea.

"Din primele cercetari se pare ca fapta s-a produs pe fondul neintelegerilor din familie. Mama copilului lucra in Italia iar acum s-a intors acasa si voia sa divorteze si sa ia copilul in strainatate. Tatal a taiat gatul copilului cu o drujba si apoi s-a sinucis taindu-si gatul cu drujba", a declarat pentru Agerpres subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant al Politiei Neamt.

Potrivit datelor facute publice de Ministerul Muncii, aproape 80.000 de copii aveau la sfarsitul lui 2012 unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate, in scadere comparativ cu 2011, cand aproximativ 85.000 de copii erau in aceasta situatie.

In 2007 insa, inainte de criza economica, numarul parintilor plecati la munca in strainatate era mult mai mare. Potrivit unui studiu realizat de fundatia Soros, la vremea respectiva erau circa 170.000 de elevi care au ramas singuri acasa. Asta desi Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului comunica in mod oficial ca sunt doar 82.000 de copii in aceasta situatie.

Numarul familiilor in care un parinte este plecat la munca in strainatate a ajuns la 33.791, iar numarul copiilor care provin din aceste familii este de 46.917, in sistemul de protectie speciala fiind 1.324 dintre ei.

Desi atunci cand pleaca la munca in strainatate, parintii se gandesc ca le ofera copiilor un trai mai bun, micutii ramasi acasa trec prin adevarate drame, in anumite cazuri ajungand pana la sinucidere. Aceste tragedii au ajuns si subiect de film.

Este vorba de filmul "Singur acasa - O tragedie romaneasca" unde sunt prezentate tradegiile a trei familii ale caror copii s-au sinucis. Cele trei familii sunt din Moldova, zona unde - se stie - oamenii sunt saraci, multi dintre ei muncind in strainatate. Istoria celor trei tragedii e narata de la inceput, cu parintii povestindu-ne cum s-au cunoscut, cum s-a nascut copilul, cum a venit sansa de a lucra temporar in strainatate, cum n-au putut-o refuza pentru ca aveau nevoie de bani, cum au aflat ca baiatul lor s-a sinucis.

Cutremurator e ca, din spusele familiilor, copiii n-au dat niciun semn ca ar trece printr-o depresie. Plangeau cand mama (de regula) se urca in autocar sa plece in Italia, dar pe urma se duceau la scoala, se jucau, comunicau normal cu restul familiei, vorbeau cu mama la telefon cand suna, se bucurau de cadouri, isi vedeau de viata lor.