Magistratii Judecatoriei Ploiesti au admis, sambata, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Florin Bach, fiul unui fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, fiind pentru a doua oara anul acesta cand Bach este arestat preventiv, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, procurorul Alina Comanita, a declarat ca Judecatoria Ploiesti a emis, sambata, mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele lui Florin Madalin Bach, acuzat de savarsirea mai multor infractiuni, respectiv fals, uz de fals si inselaciune.

Florin Bach, fiul fostului sef al IPJ Prahova Iulian Bach, fusese retinut dupa ce vineri politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Prahova ii perchezitionasera locuinta timp de cateva ore.

Bach este acuzat ca in cursul acestui an ar fi falsificat documente care contin datele de identificare ale unei firme, documente pe baza carora a cumparat aparatura electronica in valoare de 5.000 de lei pe care nu a mai achitat-o.

Decizia magistratilor de la Judecatoria Ploiesti privind arestarea preventiva a lui Florin Bach nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs ce va fi judecat la Tribunalul Prahova.

Este pentru a doua oara anul acesta cand magistratii emit mandat de arestare preventiva pe numele fiului fostului sef al IPJ Prahova.

La sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, Florin Bach a fost arestat preventiv intr-un alt dosar de inselaciune cu un prejudiciu stabilit la 2.800 de lei. La acel moment, Judecatoria Ploiesti a emis mandat de arestare preventiva pe numele lui Bach iar ulterior, Tribunalul Prahova a admis recursul lui la masura arestarii preventive si a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate.

Conform unor surse, Florin Bach mai este cercetat in alte trei dosare penale in care anchetatorii au stabilit prejudicii de peste 1,5 milioane lei.

Tatal lui Florin Bach, Iulian Bach, a fost timp de mai multi ani sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova. In urma cu cativa ani, el a iesit din sistem si a inceput sa profeseze ca avocat.