Fostul sef al CNAS Lucian Duta a fost amendat cu 960 de lei, sambata, dupa ce a fost prins conducand cu 167 de kilometri pe ora pe autostrada Bucuresti-Constanta, politistii de la Rutiera constatand, in plus, ca acesta nu avea la el toate actele, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Politie.

Politistii l-au oprit pe fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) cu ocazia filtrelor organizate pe A2 pentru depistarea soferilor care circula cu viteza peste limita legala.

Viteza maxima permisa pe autostrada este de 130 de kilometri pe ora.

Duta: Ma grabeam sa ajung la tatal meu, la Mangalia; m-a sunat sa-mi spuna ca nu se simte bine

Fostul sef al CNAS a declarat sambata, pentru Mediafax, ca se grabea sa ajunga la Mangalia, la tatal sau, care il sunase pentru a-i spune ca nu se simte bine.

"Ma grabeam sa ajung la tatal meu, la Mangalia, de unde sunt de loc, dupa ce m-a sunat spunandu-mi ca nu se simte bine. Am plecat in graba si am uitat sa-mi iau si buletinul, si talonul masinii", a spus Duta.

Peste 30 de soferi sanctionati sambata dimineata pentru depasirea vitezei legale pe A2

Peste 30 de soferi au fost sanctionati contraventional pentru depasirea vitezei legale, in urma controalelor facute sambata dimineata, in intervalul 9.00 - 12.00, pe autostrada Bucuresti - Constanta (A2), informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Politistii rutieri au aplicat, in total, 40 de sanctiuni contraventionale, dintre care 33 pentru depasirea vitezei legale, sase pentru alte abateri, iar una pentru defectiuni tehnice ale autovehiculelor. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de 17.200 de lei, se precizeaza intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

De asemenea, politistii au retinut un certificat de inmatriculare.

La controalele pe autostrada Bucuresti - Constanta au participat politisti din cadrul Directiei Rutiere a IGPR, impreuna cu cei de la Biroul de Politie A2.