Salvamontistii din statiunea Busteni, de pe Valea Prahovei, cauta un turist din Bucuresti, a carui disparitie a fost anuntata marti, barbatul, care era venit la munte cu un grup de prieteni, plecand, luni, pe un traseu din Masivul Bucegi fara ca cineva sa-l mai poata contacta, relateaza Mediafax.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost anuntati, marti, despre disparitia uni barbat de 36 de ani, din Bucuresti, care luni dimineata a plecat in Masivul Bucegi, de la Cabana Omu catre Cabana Malaiesti si de atunci nimeni nu l-a mai putut contacta.

Haiduc a declarat ca disparitia barbatului a fost anuntata, marti, de catre prietenii cu care acesta a mers la munte. In urma sesizarii, salvamontistii l-au cautat la Cabana Malaiesti, la Cabana Izvoarelor si la Cabana Diham, insa in niciuna dintre cele trei unitati nu a fost vazut vreun barbat cu semnalmentele celui disparut.

Marti, doua echipe formate din cate doi salvatori montani au continuat sa-l caute pe barbat pe munte, in special in zona cunoscuta sub denumirea Creasta Bucsoiului, dar fara niciun rezultat.

Gheorghe Haiduc a precizat ca barbatul ar fi putut continua traseul pe munte fara sa fi oprit la nicio cabana.

"In conditiile in care pana maine (miercuri - n.r.) nu se anunta sosirea turistului in localitatea de domiciliu, vom extinde cautarile si vom mobiliza mai multi salvamontisti", a spus seful Salvamont Busteni.