Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Balan a fost retinut, marti, pentru evaziune fiscala, el fiind acuzat de politistii bucuresteni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politie.

Potrivit anchetatorilor, Alexandru Ion Balan si contabila societatii au fost retinuti, in timp ce mama acestuia, Eufrosina Balan, asociat cu el in firma de paza ASG Security Logistic, nu a primit ordonanta.

Cei trei urmeaza sa fie prezentati, miercuri, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Ancheta pe numele lui Alexandru Ion Balan, care administreaza firma de paza ASG Security Logistic, a fost declansata in 5 iunie 2013, cand politistii si procurorii au facut cinci perchezitii domiciliare, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat remis la 5 iunie de Politia Capitalei, anchetatorii au stabilit ca "in perioada 2009-2012, administratorul firmei de paza a inregistrat in contabilitatea societatii si a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, diminuand astfel baza impozabila si sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale". Administratorul firmei de paza ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), potrivit Politiei.

Pe site-ul ASG Security scrie ca Sorin Ovidiu Balan garanteaza pentru ASG, acesta conducand Departamentul de Investigatii al firmei.

Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonoma Monitorul Oficial, pentru paza unui obiectiv, cu patru agenti, pe o perioada de un an, cu Spitalul Universitar de Urgenta Elias, pentru paza a doua obiective, cu 32 de agenti, pe o perioada de un an, si pentru paza in Parcul Tineretului - zona Palatul Copiilor, cu 12 agenti, tot pentru un an, potrivit site-ului ASG Security.

Firma a incheiat contracte de paza si cu "numeroase unitati de invatamant", cu Spitalul de Urgenta "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", Aeroclubul Romaniei, SISE Electrica Muntenia Nord, ziarul Gardianul, Intact Advertising (Antena 1 TV), lanturi de magazine si hoteluri, conform site-ului citat.