Turistii aflati in salina Praid si muncitorii care lucrau in subteran au fost evacuati, marti, din cauza unui posibil incendiu care a fost semnalat in interior, anunta Agerpres.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat ca se vede cum iese fum din subteran, dar nu se cunoaste exact locul respectiv.

Potrivit sursei citate, turistii si muncitorii au fost evacuati in siguranta, nicio persoana nefiind ranita. Sebestyen Jozsef a spus ca echipa de salvare miniera a coborat in subteran pentru a identifica locul de unde iese fum si cauza posibilului incendiu. La randul sau, directorul salinei Praid, Seprodi Zoltan, aflat in concediu in strainatate, dar care este tinut la curent cu situatia de la fata locului, a declarat ca, potrivit primelor informatii, fumul ar iesi din orizontul minelor vechi.

In afara de echipajul de salvare miniera, in subteran au coborat si pompierii militari. Purtatorul de cuvant al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a precizat ca la fata locului s-au deplasat si mai multe ambulante si un echipaj SMURD. De asemenea, un echipaj de jandarmi asigura ordinea in zona