Doi turisti din Slobozia s-au inecat duminica in statiunea Neptun, dupa ce au intrat in apa in conditiile in care erau sub influenta alcoolului, iar Marea Neagra este agitata, cu valuri puternice, transmite Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, cei doi barbati erau frati, avand varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani. Ei au intrat in mare impreuna cu un alt frate, insa doar acesta din urma a putut sa se salveze si a alertat autoritatile prin numarul unic de urgente 112.

Seful salvamarilor din zona Neptun-Olimp, Vasile Dragan, a declarat pentru Agerpres ca in jurul orei 6.00 cele doua persoane, ametite de alcool, au intrat in apa, au fost trase in larg de curentii marini puternici si au disparut.

In jurul orei 7.30, salvamarii au gasit corpurile si le-au adus la tarm, dupa ce au intervenit cu un ski-jet.

Cadrele medicale de pe ambulanta chemata la fata locului nu au mai putut face nimic pentru resuscitarea turistilor.

Cadavrele au fost transportate la Morga Mangalia iar politistii au demarat o ancheta in acest caz.

Vasile Dragan a mentionat ca desi pe plaja este arborat duminica steagul rosu, prin care este interzisa intrarea in apa Marii Negre, existand pericol de inec, turistii ignora avertismentele.

"Este interzis scaldatul, dar multi turisti nu vor sa tina cont de asta si intra in apa. Nici nu stiu ce sa cred, este rea-vointa, sfidare fata de avertismentele primite, inconstienta?", a spus salvamarul.

In aceasta luna, un turist de 23 de ani din Buzau s-a inecat la Costinesti, iar un constantean de 62 de ani a murit dupa ce a intervenit si a salvat de la inec doi copii.

Pe litoralul romanesc sunt inregistrati, conform evidentelor IPJ, peste 130.000 de turisti, circa 6.000 fiind cetateni straini. Cei mai multi dintre turisti, aproape 44.000, au optat pentru Costinesti, peste 33.000 isi petrec vacanta in statiunea Mamaia, urmand Neptun, unde sunt 17.468 de turisti si Navodari, cu aproximativ 15.900 de turisti.

Peste jumatate dintre cetatenii straini aflati pe litoralul romanesc sunt inregistrati in statiunea Mamaia.