O romanca se afla printre persoanele ranite in accidentul de autobuz produs luni in Avila, in regiunea Castilla si Leon din centrul Spaniei, si soldat cu noua morti si 22 de raniti, relateaza publicatia locala Dairio de Leon, in editia electronica.

Potrivit publicatiei, romanca mergea in Serranillos pentru a sustine un interviu de angajare. Ea nu a fost ranita grav si i-a explicat primarului localitatii, Carlos Cayuela, ce s-a intamplat dupa ce a primit ingrijiri medicale.

"Unul dintre pasageri, care se afla chiar in spatele soferului, a crezut ca a explodat un pneu pentru ca s-a auzit un zgomot puternic pe partea dreapta", a declarat primarul. Persoana respectiva este o tanar de nationalitate romana, precizeaza cotidianul. "Mi-a spus ca a auzit tipete si strigate de ajutor", a povestit primarul, citeaza Mediafax.

Ulterior, soferul a recunoscut in fata Garzii Civile si a catorva martori oculari ca a adormit la volan.

Noua persoane au murit si alte 22 au fost ranite, dintre care cinci se afla in stare grava, intr-un accident de autocar produs in centrul Spaniei, in apropiere de Avila, la nord de Madrid.

"Accidentul a avut loc (luni) dimineata in jurul orei 8.45 (9.45, ora Romaniei) (implicand) un autocar ce efectua o cursa obisnuita" intre satul Serranillos si orasul Avila, in regiunea Castilla si Leon, a declarat pentru postul public de radio prefectul Ramiro Ruiz Medrano.