Un schelet uman a fost gasit, luni, de salvamontisti in Muntii Piatra Craiului, in zona Padina Sindrilariei, la o altitudine de circa 1.800 metri, iar primele indicii arata ca este vorba despre un turist care s-a ratacit, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Salvamont Zarnesti, Ioan Pivoda, salvamontisii au fost anuntati, sambata, ca in zona Padina Sindrilariei din Muntii Piatra Craiului a fost gasit un schelet uman, insa au mers la fata locului luni dimineata, alaturi de un politist din Zarnesti.

Salvamontisii au fost anuntati despre gasirea scheletului uman de catre doi alpinisti care parcurgeau un traseu nemarcat din zona Padina Sindrilariei din Muntii Piatra Craiului.

"Scheletul uman a fost gasit in zona Padina Sindrilariei, la o altitudine de circa 1.800 de metri. Era acolo de ani buni. Nu am gasit niciun bagaj, dar probabil este vorba de un turist care s-a ratacit si a murit din cauza conditiilor meteo, de epuizare... Avea o haina pana la gat, iar bocancii erau langa un bolovan. Dupa marimea bocancilor, care sunt numarul 43, probabil era barbat", a spus Pivoda.

Echipa formata din cinci salvamontisti si un politist a gasit in haina barbatului un CD, o pereche de ochelari, un pix si o cartela de telefon fix in valoare de 80.000 lei vechi, insa niciun act de identitate.

Serviciul de Salvamont nu a inregistrat nicio sesizare de persoana disparuta care sa nu fie gasita, in ultimii ani, potrivit sursei citate.

Scheletul a fost predat la Serviciul de Medicina Legala Brasov pentru stabilirea identitatii scheltului si a datei decesului. De asemenea, Politia a deschis o ancheta in acest caz.