Un copil a murit si trei au fost raniti grav, in urma unui accident petrecut joi noapte, in jurul orei 22.30, in comuna mehedinteana Gruia, dupa ce masina condusa de seful Postului de Politie din localitate a intrat pe contrasens si a lovit un grup de copii, aflat pe trotuar, aproape de bordura, potrivit Mediafax.

Potrivit martorilor, un grup de mai multi copii se afla pe trotuar, aproape de bordura, cand o masina condusa de Petre Nedelcu, sef al Postului de Politie din comuna mehedinteana Gruia de peste un an, a intrat pe contrasens si i-a izbit pe copii, patru dintre acestia, cu varste cuprinse intre opt si 13 ani, fiind loviti in plin.

In urma impactului foarte puternic, un copil in varsta de 11 ani a murit, iar trei au fost grav raniti, la ora transmiterii acestei stiri fiind transportati la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin.

La fata locului, au ajuns mai multe echipaje de Politie, atat de la Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti, cat si de la Politia Vanju Mare, dar si de la Departamentul pentru Interventie Rapida, care incearca sa mentina linistea si ordinea publica in zona in conditiile in care zeci de localnici s-au strans la locul accidentului, revoltati de situatia creata.

Primele date indica faptul ca seful de post se afla in timpul liber, martorii sustinand ca in momentul producerii accidentului acesta s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

Accidentul s-a petrecut pe drumul national 56 C, intre localitatile mehedintene Gogosu si Salcia.

La ora transmiterii acestei stiri, zeci de localnici asista la ancheta derulata de catre politisti, seful de post din comuna Gruia fiind ridicat si dus la Postul de Politie, unde urmeaza sa fie testat cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei.