Politistii au destructurat, luni seara, o retea de infractori specializata in comercializarea ilegala de tigari, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetului (IPJ) Mehedinti, Nicolae Lohon.

Potrivit sursei citate, lucratorii Directii de Operatiuni Speciale si ai serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinti, in urma cu o luna, au reusit sa infiltreze in gruparea respectiva un ofiter sub acoperire si sa monitorizeze toate actiunile de contrabanda organizate de aceasta.

'Intrucat la domiciliile unora dintre tinerii implicati se cunostea ca se afla depozitate 66 de baxuri cu tigari (aproximativ 33.000 pachete) de diferite marci, s-a stabilit sa se organizeze cinci perchezitii in orasele Baia de Arama (judetul Mehedinti) si Motru (judetul Gorj). Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar trei persoane au fost conduse la sediul IPJ Mehedinti pentru continuarea cercetarilor', a precizat Lohon.

In context, el a mai aratat ca actiunea a fost coordonata de inspectorul sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si ca tigarile, achizitionate din localitati din sud-vestul tarii, erau destinate pietei negre din judetele Mehedinti si Gorj.