Un avion de agrement cu doua locuri a aterizat fortat, luni seara, pe un camp, la granita dintre judetele Olt si Teleorman, pilotul, de origine austriaca, nefiind ranit, relateaza Mediafax.

Potrivit primelor informatii, pilotul unui avion de agrement care zbura intr-o formatie de cinci avioane venind dinspre Arad si avand ca destinatie Aerodromul de la Comana, din apropierea Capitalei, a observat, luni, in jurul orei 16.00, ca ceva nu merge bine la motor, motiv pentru care a decis sa paraseasca formatia si sa aterizeze fortat.

Astfel, avionul de agrement cu doua locuri a aterizat fortat pe DN 54, la granita dintre judetele Olt si Teleorman, intre localitatile Garcov, din judetul Olt, si Izlaz, din judetul Teleorman.

Aterizarea a fost facuta fara producerea vreunui incident, chiar pe strada, in conditiile in care, in momentul aterizarii, nicio masina sau alt vehicul nu se aflau in zona.

Tot evenimentul a fost observat de o patrula a Politiei de Frontiera, care isi desfasura activitatile de patrulare si care s-a deplasat imediat la locul unde a aterizat avionul.

Politistii de frontiera au discutat cu cetateanul austriac, care le-a povestit de ce a facut aceasta manevra.

Avionul pilotat de cetateanul austriac a fost scos in afara partii carosabile si s-a luat legatura cu o firma ai carei reprezentanti se vor deplasa in zona cu un tir pentru a transporta avionul inapoi la Arad.

Evenimentul nu a mai fost anuntat la Serviciul 112, intrucat nu se incadreaza nici la situatii de urgenta, si nici nu este un eveniment aviatic.

Celelalte patru avioane din formatie si-au continuat zborul.