Patru aeronave care ar fi trebuit sa aterizeze pe Aeroportul International "Henri Coanda" au fost redirectionate spre Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta din cauza furtunii, a declarat joi, pentru Mediafax, reprezentantul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Teodor Postelnicu.

Potrivit lui Postelnicu, au fost redirectionate catre aeroportul din Constanta o cursa Blue Air care venea de la Londra si ar fi trebuit sa aterizeze la ora 15.45, precum si trei curse Tarom, de la Barcelona, Timisoara si Iasi, care ar fi trebuit sa aterizeze la 16.30, 15.40 si, respectiv, 15.30.

Reprezentantul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti a precizat ca, cel mai probabil, cele patru aeronave vor ajunge la Bucuresti imediat ce conditiile atmosferice vor permite acest lucru. Teodor Postelnicu a explicat ca aceasta este procedura cel mai des utilizata in astfel de situatii.

Meteorologii au emis joi o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelie in Capitala si judetul Ilfov, valabila de la ora 15.45 pana la ora 16.20, si o alta avertizare cod galben, valabila pana la ora 17.30.