Un microbuz in care se afla sase persoane si un autoturism cu trei persoane la bord au ramas inzapezite, miercuri dupa-amiaza, pe Transalpina (DN67C) in zona Obarsia Lotrului, din judetul Valcea, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane, care precizeaza ca drumul era inchis si semnalizat. Conform sursei citate, in zona Obarsia Lotrului ninge abundent, iar drumul este inchis, restrictia fiind semnalizata cu indicatoare, transmite Mediafax.

Adrian Creanga de la Centrul Infotrafic al Politiei Romane a precizat ca in zona au fost trimisi jandarmi montani pentru salvarea celor noua persoane ramase inzapezite.

Potrivit reprezentantilor Politiei Valcea, in cele doua masini se afla si doi copii - unul in microbuz, iar celalalt in autoturism.

"Masinile au ramas blocate in zapada, iar cei noua pasageri vor fi scosi de acolo de catre jandarmii montani. Problema este ca soferii au ignorat indicatoarele care arata clar ca drumul este inchis. Le recomandam soferilor sa nu intre cu masinile pe sectoare de drum cu circulatia interzisa, pentru a nu se repeta astfel de situatii", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Valcea, Alina Teodorescu.

Ea a precizat ca la ora transmiterii acestei stiri jandarmii montani sunt foarte aproape de zona in care sunt blocate cele doua masini, iar echipajul de interventie tine legatura permanent prin telefon cu pasagerii, carora le-au cerut sa ramana la masini.