Generalul in retragere Francisc Radici, fost sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei, a fost pus sub invinuire pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind furtul unor masini de lux, acesta fiind lasat sa plece, luni, dupa ce a fost audiat la Serviciul Furturi de Autovehicule din Capitala, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de agentia Mediafax.

Francisc Radici, fost sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei, a fost dus la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule din Politia Capitalei in urma perchezitiilor care au avut loc luni dimineata, la membrii unei grupari suspectate ca au furat masini de lux si au inselat firme de leasing.

Anchetatorii l-au audiat mai multe ore pe Francisc Radici si l-au pus sub invinuire pentru favorizarea infractorului, fiind suspectat ca a intermediat recuperarea de catre o persoana, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din randul anchetatorilor.

Sursele citate au declarat ca persoana careia i-a fost furat masina, un Mini Cooper, tinea in torpedou toate actele autoturismului. Atunci cand s-a dus la firma de asigurari pentru a fi despagubit, reprezentantii societatii i-au cerut talonul masinii si cheia de rezerva. Pentru ca nu mai avea talonul, acesta a anuntat in mai multe medii ca este dispus sa ofere o suma de bani pentru recuperarea masinii furate.

Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit sa il ajute. Fostul sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei i-ar fi spus proprietarului masinii furate ce suma trebuie sa achite, Radici luand un comision.

In dosarul furtului unor masini de lux, politistii au facut 32 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Galati, Sibiu, Iasi si Alba, printre persoanele vizate fiind generalul Francisc Radici si un politist de la Sectia 5, ambii suspectati de favorizarea infractorului.

Gruparea era monitorizata din noiembrie 2012, iar prejudiciul creat pana in prezent a fost estimat la 200.000 de euro, a precizat Politia Capitalei.

Gruparea infractionala suspectata de furturi de masini de lux era formata din 26 de persoane si luase loc gruparii conduse de Sandu Geamanu