Un taximetrist este cercetat pentru ultraj si inselaciune dupa ce, marti, a incercat sa calce cu masina un politist de frontiera care l-a surprins in timp ce insela trei cetateni cehi, carora le ceruse 400 de lei pentru o cursa, informeaza Politia de Frontiera.

"Politistii de frontiera din cadrul Aeroportului Henri Coanda si politistii din cadrul Politiei Transporturi Aeroport Henri Coanda au prins un sofer de taxi, dupa ce acesta a inselat un pasager si a incercat sa loveasca cu masina un politist de frontiera", se arata intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, citat de Mediafax .

Potrivit politistilor de frontiera, incidentul s-a produs dupa ce un politist a observat ca soferul de taxi se certa cu trei persoane.

La fata locului, politistul a constatat ca este vorba despre trei cetateni cehi care venisera cu taxiul din Bucuresti, iar soferul de taxi, care nu pornise aparatul de taxat, le-a cerut pentru cursa 400 de lei.

Cand politistul a cerul actele soferului, acesta a refuzat sa se legitimeze, dupa care s-a urcat in graba la volan si a demarat, incercand sa dea cu masina peste omul legii, potrivit sursei citate.

Ulterior, taximetristul a fost blocat in trafic, dupa aproximativ 300 de metri.

El a fost prezentat procurorilor din cadrul Parchetului Buftea, care au dispus cercetarea lui in stare de libertate, pentru ultraj si inselaciune.