Administratia Nationala de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a instituit Cod Galben privind cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din 16 bazine hidrografice, potrivit Agerpres.

Astfel, incepand de vineri, ora 6.00, se instituie Cod Galben pe raurile din bazinele Bega Veche, Bega, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Timis si Caras Severin), iar incepand cu ora 18.00 pe raurile din bazinele Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Satu Mare si Maramures), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Aries (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele hidrografice din nord-vestul tarii, dar aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate si pe cursurile de apa necadastrate.

Codul Galben vizeaza risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii, cu depasire cotelor de atentie.