Stire actualizata: Fratele cantaretului Randi, Alexandru Ropcea, a fost retinut marti pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, sub acuzatia de evaziune fiscala, au declarat pentru Mediafax surse din Politie. Andrei Stefan Ropcea, cunoscut ca Randi, component al trupei Morandi, a declarat anterior, la iesirea din sediul Politiei Ilfov, ca nu a facut nicio evaziune fiscala, iar faptul ca este cercetat nu inseamna ca este vinovat, precizand ca el si fratele lui sunt suspectati, nu acuzati.

HotNews.roFoto: Hotnews

Randi si fratele acestuia au fost audiati la sediul Politiei Ilfov, in urma perchezitiilor care au avut loc marti, intr-un dosar de evaziune fiscala in care prejudiciul a fost evaluat la aproximativ 100.000 de euro.

Cantaretul a declarat, la iesirea din sediul Politiei Ilfov, ca este nevinovat si ca le-a spus anchetatorilor ca nu stie nimic despre evaziunea fiscala, ca el face muzica de dimineata pana seara in studio. Artistul a adaugat ca nu a semnat niciun contract, el fiind in firma "doar cu numele".

"Eu nu ma ocup cu nimic (in firma, n.r.), eu sunt cu numele acolo, am finantat, e o afacere de familie. Fratele meu e imputernicit. Nu suntem acuzati, suntem suspectati, nu suntem vinovati, suntem cercetati", a spus Randi.

Oficiali din Politia Ilfov au declarat ca atat pe numele lui Andrei Stefan Ropcea, cat si pe numele fratelui acestuia a fost inceputa urmarirea penala pentru evaziune fiscala, iar alte doua persoane au fost duse la sediul institutiei pentru audieri.

Politistii ilfoveni au descins marti dimineata la patru adrese, doua in Bucuresti, acasa la Randi si la fratele sau si doua in Otopeni, unde locuieste contabila societatii si este sediul firmei administrate de Randi.

Politia Ilfov a precizat, intr-un comunicat de presa, ca politistii de investigare a fraudelor s-au sesizat din oficiu in luna februarie cu privire la faptul ca "reprezentantii legali ai unei societati comerciale, cu profil de activitate organizare de evenimente, nu ar plati catre stat impozitul pe profit si TVA-ul aferent".

"In urma investigatiilor efectuate, sub directa coordonare a Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, a reiesit faptul ca, in perioada 2011-2012, doi barbati, administrator, respectiv imputernicit in cadrul societatii, au prestat servicii de organizare evenimente, pentru care nu au inregistrat in contabilitate veniturile realizate, creand un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 100.000 de euro", se arata in comunicatul citat.

La un punct de lucru al societatii politistii au descoperit mai multe contracte de prestari servicii, precum si evidente contabile duble, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, a precizat Politia Ilfov.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Randi si fratele acestuia, Alexandru Ropcea, detin o firma, "Famous Production", prin intermediul careia ar fi organizat mai multe evenimente la un restaurant din orasul Otopeni, insa nu ar fi trecut onorariile in contabilitate. Acestia ar fi incasat pentru organizarea unui eveniment intre 10.000 si 15.000 de euro, insa ar fi trecut in actele contabile numai sumele achitate de clienti in avans, care nu depaseau 3.000 de euro.