Peste 120 de taximetristi au fost amendati de politisti, in ultimele doua zile, in zona Aeroportului Otopeni, pentru ca nu au avut atestate de pregatire profesionala, verificarea metrologica a aparatului de taxat era expirata sau nu au respectat legislatia privind circulatia pe drumurile publice, informeaza Politia Romana intr-un comunicat transmis sambata si citat de Agerpres.

"Principalele obiective ale actiunii au fost depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie si eliminarea pirateriei in domeniu, diminuarea concurentei neloiale, precum si verificarea starii tehnice a autovehiculelor taxi si a functionarii corecte a aparatelor de taxat", se arata in comunicat.

Politistii au aplicat 126 de sanctiuni contraventionale, dintre care 42 la legea taximetriei si 84 la legea privind circulatia pe drumurile publice.

In timpul actiunii, politistii au depistat un taximetrist care efectua transport rutier de persoane in regim taxi avand verificarea metrologica expirata a aparatului de taxat.

De asemenea, a mai fost depistat un conducator auto care efectua transport rutier de persoane in regim taxi fara a detine atestat de pregatire profesionala, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional.

In urma controlului efectuat de politisti la un alt taximetrist s-a constatat ca acesta nu avea afisata in interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.

La actiune au participat si jandarmi din cadrul Sectiei de Jandarmi a Aeroportului International Henri Coanda.