Autoritatea sanitar-veterinara a instituit o alerta alimentara in mai multe judete din vestul, centrul si sudul tarii, unde se fac controale pentru a retrage de la comercializare macrou congelat importat, posibil infectat cu un parazit, afirma seful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbrava, citat de Mediafax.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbrava, a declarat, miercuri, ca o alerta alimentara a fost instituita de ANSVSA dupa ce a fost descoperit un parazit in macroul congelat importat din insulele Feroe de catre o firma din Bucuresti.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor si de aici in mai multe judete, printre care Hunedoara, Timis, Arad, Salaj, Maramures, Dolj, Cluj. In judetul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peste, care s-a vandut deja in 12 magazine din Valea Jiului. Cantitatile fiind mici, s-au dat imediat si probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta linistiti, parazitul Anisakis este unul evisceral, adica se localizeaza in intestine, care de regula nu se consuma. Nu s-a descoperit parazitul si in musculatura, prin urmare oamenii nu au fost infectati", a spus Dumbrava.

El a adaugat ca nu au fost inregistrate cazuri de persoane care sa se simta rau in urma consumului pestelui din acest lot.