Un accident tehnic s-a produs sambata la Centrala de termoficare Dalkia Brazi, care distribuie agent termic in Ploiesti, doi muncitori fiind raniti, transmite Agerpres. Potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, cei doi muncitori au suferit arsuri pe 90% si, respectiv, 40% din suprafata corpului dupa ce o conducta cu abur sub presiune a rabufnit, improscandu-i cu abur fierbinte.

Persoana care are arsuri de gradele I si II pe 90% din suprafata corpului va fi transportata cu un elicopter SMURD la un spital din Bucuresti, celalalt ranit fiind transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

In cauza va fi deschisa o ancheta pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs incidentul, a declarat prefectul judetului Prahova, Marius Sersea.

Alimentarea cu agent termic in Ploiesti nu este afectata de accidentul de la Centrala termica Dalkia

Accidentul de la centrala termica de la Brazi, operata de Dalkia Termo Prahova, care distribuie agent termic in Ploiesti, in urma caruia doua persoane au fost grav ranite, nu a afectat alimentarea cu energie termica a celor 58.300 de apartamente din municipiu ce sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire, a declarat sambata, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Dalkia Termo Prahova, Ana Icatoiu.

Potrivit acesteia, conducta care a rabufnit nu era una magistrala, ci o conducta de abur de la o turbina, astfel ca alimentarea cu agent termic a ploiestenilor nu este afectata.

Ana Icatoiu a precizat ca cei doi muncitori care au fost raniti nu erau angajati ai Dalkia, ci ai unei firme subcontractoare ce efectua o lucrare la turbina 5 din cadrul centralei.