UPDATE ora 10:47: Incendiul care a izbucnit vineri dimineata la Rafinaria Petrotel Lukoil a fost lichidat dupa aproximativ doua ore de la izbucnire, nefiind inregistrate victime.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineata, in incinta rafinariei Lukoil din Ploiesti, procesul tehnologic fiind oprit, iar la fata locului se afla 40 de pompieri care intervin cu autospeciale, anunta Mediafax. Potrivit purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul se manifesta la instalatia de coxare din incinta rafinariei, iar la ora transmiterii acestei stiri arde produsul transportat de aceasta instalatie. Procesul tehnologic al rafinariei a fost oprit. Potrivit pompierilor, nu s-au inregistrat victime si nu exista pericol de explozie in zona, anunta Agerpres.

La locul incendiului s-au deplasat sapte autospeciale cu apa si spuma, 40 de pompieri intervenind pentru stingerea flacarilor.

Pana in prezent nu se cunosc cauzele care au provocat izbucnirea flacarilor, iar reprezentanta ISU Prahova a afirmat ca nu exista risc de producere a unei explozii.