Un sofer este cercetat dupa ce, marti dimineata, a avariat o masina de Politie si a rupt hainele a doi politisti care il oprisera in trafic intrucat autoturismul pe care barbatul il conducea nu avea farurile aprinse, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Bacau, marti dimineata, un echipaj de Politie aflat in patrulare pe strada Mioritei din municipiul Bacau a observat un autoturism care circula fara sa aiba farurile aprinse, in conditiile in care afara era intuneric.

Astfel, politistii au oprit masina, moment in care soferul a coborat si a luat-o la fuga. Ulterior, oamenii legii au inceput sa-l urmareasca pe sofer, iar in momentul in care au reusit sa-l prinda, barbatul a devenit agresiv, rupand hainele de serviciu ale politistilor. Mai mult decat atat, dupa ce a fost incatusat, barbatul a avariat masina de Politie.

"Barbatul de 32 de ani din Covasna a fost dus la sediul sectiei de politie, unde s-a facut identificarea lui. Intrucat soferul emana halena alcoolica, s-a incercat testarea lui cu aparatul etilotest, insa a refuzat. Ulterior, a fost prezentat la Spitalul Judetean Bacau, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al IPJ Bacau, Narcisa Butnaru.

Politistii bacauani au informat procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau cu privire la incident, fiind dispusa efectuarea actelor premergatoare comiterii infractiunilor de ultraj, distrugere si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturiilor alcoolice. De asemenea, soferul din Covasna a fost prezentat la procuratura din Bacau in vederea continuarii cercetarilor.