UPDATE 3 Autoritatile informeaza ca in jurul orei 21:30, 9 drumuri nationale ramaneau inchise din cauza conditiilor meteorologice, pe alte trei fiind restrictii de greutate.

UPDATE 2 O parte din drumurile nationale blocate s-au deschis. Potrivit informarii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, la ora 18.00 11 drumuri nationale aveau in continuare circulatia intrerupta din cauza viscolului.

Judetele cu drumuri inchise sunt Vrancea, Vaslui, Buzau.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este la aceasta ora intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe urmatoarele drumuri nationale:

INFOTRAFIC: Drumuri inchise (ora 21:30)

  • DN22 Ramnicu Sarat - Baile (judetul Buzau);
  • DN23A Focsani - Ciorasti (judetul Vrancea);
  • DN23B Maicanesti - Ciorasti (judetul Vrancea);
  • DN2N Bogza - Dumitresti (judetul Vrancea);
  • DN11A Barlad (judetul Vaslui) - Podul Turcului (judetul Bacau) - Adjud (judetul Vrancea);
  • DN26 Murgeni - Blagesti (judetul Vaslui);
  • DN2L Tisita - Satu Nou (judetul Vrancea);
  • DN24A Murgeni - Husi (judetul Vaslui);
  • DN24D Barlad (judetul Vaslui) - Vanatori (judetul Galati).

Traficul greu este restrictionat pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

  • DN23 Nanesti - Maicanesti (judetul Vrancea), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
  • DN24A Barlad - Murgeni (judetul Vaslui), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;
  • DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui), restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Se circula cu greutate pe mai multe drumuri din Vrancea, Vaslui, Iasi. Pentru a consulta situatia drumurilor puteti consulta pagina speciala a CNADNR.

Sapte localitati din tara nu au energie electrica din cauza viscolului si 15 drumuri nationale si 35 judetene sunt inchise, declarase sambata dupa-amiaza secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Catalin Chiper, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

De asemenea, patru persoane au fost salvate, cate una in judetele Bacau, Vaslui si Galati si Botosani, a precizat Chiper.

In privinta celor sapte localitati fara curent, este vorba de trei in judetul Vaslui, doua in Vrancea si doua in Buzau.

Totodata, sunt 35 de drumuri judetene inchise pe 51 de tronsoane - cinci drumuri in Bacau, doua in Buzau, opt in Iasi, trei in Neamt, sapte in Vaslui, zece in Vrancea.

Chiper a precizat ca nu exista cai de comunicatii feroviare afectate si nici trenuri blocate sau aeroporturi inchise.

Doua porturi de la Constanta se mentin insa in continuare inchise din cauza vantului.

Potrivit oficialului MAI, intre orele 8,00 si 13,00, la nivel national au fost aplicate 123 de sanctiuni contraventionale, dintre care opt pentru lipsa anvelopelor de iarna, una pentru lipsa dispozitivului antiderapant si a lanturilor, 112 pentru 'alte abateri' si doua sanctiuni aplicate operatorilor de drumuri in judetul Dolj.

De sambata dimineata unitatile ISU din judetele afectate de probleme meteorologice au efectuat misiuni de acordare de ajutor medical de specialitate in mai multe situatii care au reprezentat urgente.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata dimineata o atentionare meteo de ninsori abundente, intensificari ale vantului si viscol care actualizeaza si prelungeste atentionare Cod Galben de vineri. Atentionarea valabila sambata intre orele 10:00 - 20:00 vizeaza 19 judete din sudul si sud-estul tarii si Capitala.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sambata in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Olteniei si a Moldovei va ninge, local abundent si se va depunde strat de zapada consistent. Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de 55...65 km/h si izolat rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Zonele care intra sub incidenta Codului Galben sunt Bucuresti, judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti si jumatatile sudice ale judetelor Prahova, Dambovita, Arges.