O barca in care se aflau zece persoane s-a rasturnat pe Dunare, duminica, in zona localitatii Slobozia din judetul Giurgiu, doi oameni fiind dati disparuti si cautati de pompierii militari si de politistii de frontiera, anunta Mediafax. Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, colonel Emil Apostol, incidentul a fost anuntat prin 112, primele date aratand ca in barca rasturnata erau zece persoane care mergeau la vanatoare, iar sapte dintre acestea s-au salvat si s-au refugiat pe o insula.

UPDATE 23:00 Operatiunea de cautare a celor doua persoane date disparute a fost sistata, duminica seara la orele 22:00, uramand sa fie reluata luni dimineata.

"Cautarile au fost sistate, operatiunea va fi reluata dimineata. Nu se poate actiona pe timp de noapte, cautarile sunt destul de dificile" a declarat purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.

UPDATE 19:24: Una dintre persoanele date disparute a fost gasita decedata, duminica seara, anchetatorii spunand ca victima era subofiter la Politia Judeteana Giurgiu.

"Am primit apel la 112 ca o barca pescareasca in care se afla zece oameni ce mergeau la vanatoare s-a rasturnat pe Dunare, in zona Ostrov, comuna Slobozia. La fata locului au mers echipajele de pompieri militari, SMURD, patru echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judetean Giurgiu si efective ale Politiei de Frontiera. Se intervine pentru recuperarea celor sapte sau opt persoane care s-au salvat si au ajuns inot pe o insula din zona Ostrov. Ulterior, ei au constatat ca lipsesc doua persoane si atunci au dat alarma", a declarat seful ISU Giurgiu.

Potrivit acestuia, cele doua persoane sunt date disparute. "Este posibil ca aceste doua persoane sa fi iesit pe cealalta parte a bratului, nu putem afirma cu certitudine in acest moment ca sunt inecate, repet, sunt date disparute. Se intervine pentru recuperarea persoanelor aflate pe insula, nu e nimeni ranit, sunt foarte speriati si, in functie de evaluarile medicale, vor primi ingrijiri la fata locului si, dupa caz, vor ajunge si la spital. Probabil ca e posibil sa fi trecut pe celalalt mal, practic cealalta parte a Ostrovului, care este un brat al Dunarii", a adaugat seful ISU Giurgiu.