Un detinut, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru talharie, a parasit punctul de lucru unde a fost repartizat, autoritatile declansand o operatiune de capturare a lui, a anuntat duminica Penitenciarul Bucuresti-Jilava, citat de Mediafax.

"Duminica, in jurul orei 6:00 dimineata s-a constatat ca detinutul Laurentiu Adrian Dumitru, in varsta de 34 de ani, condamnat definitiv la sapte ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie, cu domiciliul in Bucuresti, clasificat in regim deschis, a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unitatii. Din primele verificari efectuate a rezultat faptul ca detinutul a parasit punctul de lucru fara a invoca un motiv anume", informeaza penitenciarul.

Potrivit agentiei citate, autoritatile au luat masuriel specifice pentru capturarii detinutului, respectiv: blocarea cailor de acces - posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii precum si cooperarea cu Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti, Politia de Frontiera si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ilfov.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.