Jandarmul din Timisoara si un prieten al acestuia care au jefuit trei cetateni pakistanezi cazati la o pensiune din Timisoara au fost arestati preventiv sambata seara. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Timis, Mirela Draghicioiu, a declarat ca sambata seara Judecatoria Timisoara a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor doi barbati, potrivit Mediafax.

"Atat jandarmul, cat si prietenul acestuia au fost dusi in fata procurorilor, pentru audieri. Sambata seara Judecatoria Timisoara a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor doi", a spus Draghicioiu.

Cei doi sunt cercetati pentru talharie, iar jandarmul este cercetat si pentru uzurpare de calitati oficiale. In noaptea de vineri spre sambata, jandarmul, alaturi de un prieten al sau au prinsi in flagrant in timp ce jefuiau trei cetateni pakistanezi cazati la o pensiune din Timisoara: "Doua persoane au intrat in pensiune, prezentandu-se ca fiind politisti si motivand ca au de facut verificari in legatura cu cetateni straini cazati acolo. Au intrat in camera unde erau cazati cei trei pakistanezi, unde, folosindu-se de amenintari cu acte de violenta, au incercat sa ii deposedeze de banii si bunurile pe care le aveau asupra lor. Negasind bani, au luat telefoanele mobile ale celor trei, moment in care au fost surprinsi de politistii Biroului de Investigatii Criminale. Cei doi suspecti au fost dusi la audieri la politie, urmand sa fie facute cercetari pentru talharie si uzurpare de calitati oficiale", declara purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Madalina Mezdrea.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, de reprezentantii Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, jandarmul prins in flagrant de politisti a demisionat.

Reprezentantii Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara precizau ca barbatul era subofiter, iar in momentul incidentului se afla in timpul liber.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Timisoara, Mihaela Les, declara ca cei trei cetateni pakistanezi care au fost jefuiti au forme legale pentru Romania, fiind inregistrati la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati din Timisoara.

La randul sau, cetatenii pakistanezi le-au spus jurnalistilor, dupa ce au fost audiati la Politie, ca intentionau sa treaca ilegal frontiera spre Ungaria. "Suntem un grup organizat, am vorbit cu trei conationali care au promis ca ne vor duce ilegal in Ungaria si care urmau sa primeasca banii de la noi", a spus unul dintre pakistanezi.

Un alt cetatean pakistanez a povestit cum s-a desfasurat jaful si a tinut sa multumeasca Politiei. "Daca noi am venit in tara asta sa cerem protectia, asa suntem protejati? Una dintre persoanele care a venit la noi in camera ne-a aratat legitimatia de politie, apoi a inceput sa ne perchezitioneze. Am fost batuti si dezbracati complet. A scos arma, ne-a dezbracat complet si in repetate randuri ne-au spus sa le dam banii si daca noi nu vom da bani, ne vor omori. Noi multumim Politiei. Noi suntem solicitanti de azil si suntem in Romania de doua luni", a spus un alt pakistanez.